YAKUPYAN OTİZM UYGULAMA AKADEMİSİNDE VELİLERLE BULUŞTU

ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan Gaziantep’te Otizm Uygulama Akademisinde Velilerle Ve Eğitmen Kadrosuyla Bir Araya Geldi.

YAKUPYAN OTİZM UYGULAMA AKADEMİSİNDE  VELİLERLE BULUŞTU

 09-06-2024 23:36

ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan Gaziantep te Dopamin Spor Kulubü olarak  yolculuğuna  başlayan ve büyüyerek , Otizm Uygulama Akademisi’ni de şehre kazandıran Egemen Aslan ve  alanında uzman deneyimli  eğitmen kadrosuyla   buluşmak ve deneyimlerini velilerle paylaşmak  üzere Gaziantep’e geldi.

Otizm Uygulama Akademisi ve Dopamin Spor Kulübü’nün davetlisi olarak Gaziantep’e gelen ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan, velilerle gerçekleştirdiği söyleşide büyük ilgiyle karşılaştı. Yakupyan, Gaziantep’te gördüğü misafirperverlik için teşekkür ederken, velilerin yoğun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul’da bile nadir rastlanan bir vizyon taşıyan kuruma konuk olmaktan onur duyduğunu belirten Yakupyan, bölge insanlarının ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesini takdirle karşıladığını ifade etti.

Deneyimlerini Paylaştı

Gaziantep’te Otizm Uygulama Akademisi tarafından davet edilmesinden oldukça memnun olduğunu ve çok  heyecanlandığını belirten Yakupyan   akademide veliler ve alanında uzman eğitmenlerle  bir araya geldi. Aynı zamanda otizmli bir anne de olan Yakuphan, deneyimlerini ve yolculuğu boyunca öğrendiklerini dinleyicileri ile paylaştı. Söyleşinin ev sahipliğini üstlenen Otizm Uygulama Akademisi’ne de güzel temennilerde bulunan Yakupyan, böyle bir vizyonun Türkiye’deki büyük şehirlerimizde bile çok zor bulunduğunu ifade etti.

Otizm de Erken Müdahale Şart

Yakupyan, konuşmasında şunları söyledi; “Bana otizmli birey aileleri ile buluşma imkânı sağladığınız için teşekkür ederim. İstanbul ve Gaziantep harita üzerinde birbirine coğrafi olarak uzak gözükse de, yaşadıklarımız ve deneyimlerimiz bizi yakınlaştırıyor. Ben, bundan yaklaşık 20 yıl önce otizm kelimesi ile tanışmış bir anneyim. O günden beri nice otizmli birey ailesi ile tanıştım, nice hayatlar gördüm, nice hayallere şahit oldum. İlk tanıyı aldıktan sonra insanlar kendilerini bir süre boşlukta hissediyorlar, bir şok yaşıyorlar. Hemen ardından bir inkar ve reddetme evresi geliyor, tanıya inanmıyorlar ve doktor doktor gezmeler başlıyor. Aslında baştaki bu bocalama sürecinde çocuğun bir an önce eğitime başlaması gereken zaman harcanıyor,” sözleriyle otizmde erken müdahalenin önemine vurgu yaptı.

https://www.hakimiyetgazetesi.com/haber/yakupyan-otizm-uygulama-akademisinde-velilerle-bulustu-39395.html